dimecres, 2 de maig del 2012

Dia del Llibre: "Efectes Secundaris", al Verger

El passat diumenge 22 d'abril vaig tindre el plaer de presentar al municipi d'El Verger "Efectes Secundaris", una cita que se celebrava en vespres del Dia del Llibre i que va suposar la millor excusa per celebrar una jornada sempre a reivindicar. Sobre l'efemèride, voldria matisar que em fan un poc de por els baixos índex que solen aportar-se quan es parla del nivell de lectors a la nostra terra. A diferència d'altres regions -i per no parlar de potències lectores com França o Alemanya-, els valencians llegim poc. I empre el genèric perquè, segons els estudis, són les valencianes les que equilibren la balança, és a dir, les que llegeixen més, per la qual cosa s'ha de reconéixer en aquest punt la distinció.

Per contradir un poc les enquestes -ací semble més bé un polític a les portes de les eleccions-, m'agradaria aportar dades més esperançadores respecte aquest tema. Ben mirat, si faig un repàs a les darreres presentacions d"Efectes Secundaris", puc dir que tots els lectors i lectores amb qui m'he trobat m'han transmés un gran interés no solament amb el llibre en qüestió, sinó amb el gènere dels contes en general; cosa que m'afalaga i il.lusiona en la mateixa mesura. Supose que molts s'han emmirallat en aquestes esbojarrades postals -que no per més retorçudes són menys versemblants- i que, al mateix temps, s'han entretingut al llarg de la identificació.

Aquests contes van nàixer, en certa mesura, per dignificar la quotidianitat tot i que és la visió dels lectors la que més els ha assaonat. L'intercanvi d'opinions i criteris, després de tots aquests mesos de rodatge del volum de contes, continua engrescant-me amb la mateixa intensitat que el primer dia. Aquest proper dissabte 19 de maig, de fet, tornaré a ser-ne testimoni a la presentació que tindrà lloc a Parcent -La Musical, 19.30 hores-. Així que, si voleu sofrir els "Efectes Secundaris", ja n'esteu avisats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada